Tisdag kväll = loge kväll. Anländer lite senare än vanligt till Bergalid. Ett antal bröder har redan anlänt och dukningen är i full gång inför kvällens reception i V garden. Det första som jag får ta itu med är en avstämmning med FCM för att finjustera ritualen inför kvällen.

Glädjande nog har vi fem recipiender i kväll. Det kräver lite med tankekraft innan vi startar. Kvällen till ära så har vi två kamrater som vikarierar på viktiga roller. Det är Ex.OM Per-Olof Kull som förstärker Ceremonimästeriet och går in som ACM och O.St.Sek. Hans-Olof Rann som axlar manteln som F.M ikväll. Förövrigt så utförde dom båda sina uppgifter med bravur.

Logen börjar på utsatt tid och det visar sig att det är deltagarrekord för säsongen 32 bröder hade hörsammat kallelsen .Fem bröder fortsätter sin vandring i vårt kära WF dessa är

  • Niklas Nordlund
  • Thomas Bergens
  • Pierre Bergsten
  • Per Nilsson
  • Håkan Jakobs

Efter middagen var det dags för kaffet och OM höll talet till recipienderna och som talare för de ny dubbade riddarna var Pierre Bergsten och var ett tänkvärt innehåll med anspelning på lärorna i V graden.

Skattmästaren beslutade att höja avkastningen på lotteriet så i kväll fick vi endast 4 lotter på hundringen. Men åtgången var lysande så det blev ca 1600:- i kassan. Vinnare hade vi också. Per Nilsson (Aspeboda) och Lennart Andersson var bland de som gick hem med välfyllda plånböcker. Övriga bröder framhärdade att det var dåliga dragningar som förorsakade att det ej blev någon vinst.

En mycket trevlig kväll började gå mot sitt slut och dom sista gärtena rörde sig hemåt vid 22:30 tiden.

Nu laddar vi för nästa loge som är en ekonomiloge den 26/3 där är alla med grad IV och uppåt välkomna.

1A skribent Leif Markström