Reportage från loge i III´e graden 2024-04-16

 

Det börjar närma sig vår för dagsljuset är kvar när jag nu närmar mig Bergalid för säsongens näst sista loge. Denna gång är det reception i III graden och glädjande nog har vi två recipiender Dessa är Joakim Larsson och Erik Lundkvist som vill fortsätta sin vandring mottaga de läror som anstår en broder i denna grad.

När jag anländer till Bergalid är förberedelserna i full gång och fler och fler bröder anländer lite förväntansfulla. Vi har 32 anmälda bröder ikväll

Logen fortlöper på ett värdigt sätt under fast ledning av FCM och ACM. För kvällen hade vi också en debutant på prelat stolen. Broder Calle Prahl skötte den siffra på ett förtjänstfullt sätt.

Innan loge avslutades så genomförde OM också en uppvaktning av två bröder som har firat sina födelsedagar. Det var Broder Lennart Johansson 75 år och Broder Hans Bergkvist som firat sin 70 års dag. Båda bröderna uppvaktades med ljusstakar och blomstercheckar.

Middagen fortlöpte på sedvanligt sätt med kvällens första skål tillägnades våren. Vi bjöds på Västerbotten paj till förrätt och färsbiffar till varmrätt. Allt väldigt välsmakande.

Kvällen fortlöpte i väl upptrampade stigar och talet till recipienderna avklarades i rask takt och sedna vidtog lotteriet ikväll med två ringar till försäljning. Nästan två fulla ringar såldes och sedan så vidtog den av många ansedd som oduglig dragning. Fast fem bröder ansåg att dragningen var lysande utförd. Mest glad blev broder K-G Fredholm som håvade in två andra priser, övriga vinnare var Lennart Andersson, Lennart Johansson, Christer Åberg och Leif Markström.

 

Vid 22:30 började bröderna söka sig hemåt med vetskapen att vi ses igen den 7/5 för säsongens sista loge. Då i första graden.

 

Vid tangentbordet

1a Skribent Leif Markström