Rapport från VII-gradens loge 4/2-2024

FCM Pär-Arne Lundqvist ringde och frågade om jag kunde ställa upp som ACM vid kvällens gradgivning i 7:e graden. Som nybliven Ex Mästare tackade jag självklart ja till att hjälpa till på logen. Väl på plats i Bergalid denna fina vintereftermiddag vajade WF fanan och broder Björn hade redan varit i gång flera timmar med att duka upp logelokalen. Då det faktisk var första gången som jag tjänstgjorde som ACM fick jag en bra genomgång av FCM.

Reception genomfördes på ett fint och värdigt sätt under ledning av vår nytillträdde OM Leif Markström. Tre recipiender hade i kväll hörsammat kallelsens från vår FSekr, K-G Fredholm, Lars Wallman samt Kjell Hallin som samtliga erhöll gradens tecken och lösen.

Kvällens brödramåltid bestod av rostbiff med curryremoulad på kavring som förrätt och rimmad oxbringa med persiljesky, senaps crème och buljongkokta rotfrukter som huvudrätt. Ännu en utsökt middag från Haganäs! Kungaskålen hölls av vår nytillträdde FvOM Johan Olde.

Kvällens recipiendtal hölls av broder Kjell Hallin som avslutade med att utbringa en skål för WF.

Så blev det då dags för kvällens lotteri. Lottringen hade en diffus färg, rent av ful vilket på pekades av några av bröderna, men vår FSkm ignorerade detta fullständigt med glimten i ögat. Vår nyblivne recipiend och tillika FP Kjell Hallin drog första lotten och första pris gick till den andre nyblivne recipienden K-G Fredholm. Han fick då dra andra pris som faktiskt jag själv fick! Jag fick då dra tredje priset och kan ni tro, återigen blev K-G Fredholm vinnare! Ibland är logiken i fru Fortuna helt obegriplig!

Efter avslutande av kaffe och ädel dryck började sedan bröderna troppa av efter ännu en trevlig i Brödrakärlekens tecken!

Vid knapparna Per-Olof Kull Falulogens Ex OM